Ramzan Kadirov: Amerika se plaši male Čečenije

Intervju

Ramzan Kadirov – foto: Tanjug/AP

Lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da je iznenađen odlukom Ministarstva finansija SAD o uvođenju sankcija protiv specijalnog odreda za brzo reagovanje „Terek”, koji je nazvao jednoj od najboljih i najiskusnijih jedinica na svetu za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

„Kako se kaže, gde je Magnitski, a gde je Čečenija? S koje strane povezuju odred ‘Terek‘ s Magnitskim?”, napisao je Kadirov na društvenoj mreži „Telegram“.

Uvođenje sankcija, kako je naveo, dokazuje da se SAD plaše male Čečenije.

„Znači da smo na ispravnom putu, da delujemo efikasno, s rezultatima, operativno. Radi naroda i radi Alaha spremni smo da umremo u borbi protiv neprijatelja naše otadžbine Rusije, neprijatelja islama, neprijatelja Čečenije i čečenskog naroda”, napisao je Kadirov.

On je dodao da se raspoloženje u celokupnom timu nacionalnog lidera Amhat Hadži Kadirova pokvarilo, jer bi svaki član tog tima voleo da se nađe na sankcionom spisku SAD.

Tim je doneo jednoglasnu odluku da traži da se svi do jednog unesu na sankcioni spisak“, naveo je lider Čečenije.

Ministarstvo finansija SAD unelo je ranije na sankcioni spisak, na osnovu Zakona Magnitskog, petoricu Rusa i odred „Terek” iz Čečenije.

Zakon Magnitskog usvojen je u Sjedinjenim Američkim Državama 2012. godine. Zakon uspostavlja lične sankcije za kršenje ljudskih prava u Rusiji. Sličan zakon na snazi je i u Kanadi.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ramzan Kadirov: Amerika se plaši male Čečenije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.