RASPAD U UKRAJINI? Formira se „Odeska Republika“

Ukrajina

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Ukrajinski narodni poslanici i aktivisti patriotskih organizacija su se požalili na česte fizilke napade na njih u Odesi, pišu ruski mediji.

Najupečatljiviji momenat u izjavama ukrajinskih aktivista je pominjanje ‘’Odeske Republike’’, kojom upravljaju lokalne vlasti i bezbednosni organi.

Takve izjave su mogle da se čuju iz usta poslanika Vrhovne rade Ukrajine Mustafe Najema i društvenog aktiviste iz Odese Mihaila Kuzakonja.

Prema njihovim rečima, u poslednje dve godine je u Odesi izvršeno 14 napada na pro-ukrajinske aktiviste sa ciljem zastrašivanja i ‘’fizičkog uništenja’’, a za sve su okrivili pro-ruske elemente u gradu, koje su naѕvali kriminalnom strukturom.

Mustafa Najem je rekao da ‘’Odeska Narodna Republika’’, koja nije mogla da se formira 2014. godine, postoji nelegalno i deluje u podzemlju. On je dodao da ta grupa kontroliše gradsku vlast i bezbednosne organe, i da proteruju iz regiona svakog ko im se suprotstavi.

On je dodao da je ova situacija veoma opasna za ukrajinsku državu, i da se ovakve stvari ne dešavaju samo u Odesi, već i u drugim južnim krajevima Ukrajine, kao što su Nikolajevska i Hersonska oblast.

Ukida se trajna registracija za mopede, skutere – ali i za traktore

Podsećamo da su se borbe tokom Ruskog proleća 2014. godine u Ukrajini vodile i u Odesi, ali se sve završilo neuspehom i mnogi dobrovoljci su prešli u narodne republike Donbasa da nastave borbu protiv Kijevskog režima.

(Skandalozno.rs/Izvor: Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "RASPAD U UKRAJINI? Formira se „Odeska Republika“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.