RED I MIR: Podrignuo glasno, pa dobio da plati kaznu u iznosu od 70 evra!

Kažnjen zbog podrigivanja

foto: Facebook/Edin Mehić

Glasno podrigivanje na javnom mestu u Austriji je kažnjivo, a u to se početkom meseca uverio jedan bečki ugostitelj koji je zbog podrigivanja dobio da plati kaznu u iznosu od 70 evra.

Njegovo ime je Edin Mehić, a na svom Fejsbuk profilu požalio se da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterštern, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-bezbednosnog zakona.

– Vi ste 7. februara u 17.15 časova u 2. bečkom okrugu, Praterštern, prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca – navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršilac zakona dobio na kućnu adresu.

U podužem tekstu kojim je pokušao da se opravda, Bečlija je napisao da je pojeo jedan Kebab, kao i uvek malo ljući i sa lukom, i potom “izgubio kontrolu” nad sobom i podrignuo.

Prema njegovim rečima on je 20 metara, od “mesta zločina”, osetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo video je policajca koji mu je saopštio da će podneti prijavu zbog kršenja javnog reda.

Najpre nije bio siguran da li se šali policajac i poručio, preko socijalnih mreža “hvala što se brinete da naš kraj bude bezbedniji”.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "RED I MIR: Podrignuo glasno, pa dobio da plati kaznu u iznosu od 70 evra!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.