Redžep ERDOGAN: Kamo sreće da nas NIKAD ne prime u Evropsku uniju!

Predsednik Turske

foto: AP/Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi bilo lakše kada bi EU odbacila kandidaturu Turske za članstvo jer bi time Ankari, kako navodi, “olakšala posao”, a ujedno je nagovestio mogućnost da njegova zemlja održi i referendum o daljim pregovorima o članstvu.

“Šta? Ako na referendumu 16. aprila bude više pozitivnih glasova, neće nas primiti u EU? O, kada bi samo doneli takvu odluku! Olakšali bi nam posao”, rekao je Erdogan na skupu u Antaliji, na jugu Zemlje, prenosi AFP.

Erdogan je, takođe, rekao da bi Turska, posle glasanja o proširenju predsedničkih ovlašćenja 16. aprila, mogla da održi i referendum o nastavku pregovora o pristupanju EU, navodi Rojters.

[adsenseyu5]

Turski predsednik je istakao da će “16. april biti prelomna tačka” za odnose EU i Turske ukoliko prevagnu pozitivni glasovi.

“Stavićemo taj biznis (EU i Turske) na sto, jer Turska nije ničiji žrtveni jarac”, poručio je Erdogan, nagovestivši da bi Ankara mogla da preispita svoje odnose sa Briselom.

Turska i Evropa su u ljutom sporu nakon što su Nemačka i Holandija sprečile turske ministre da sprovode kampanju među turskim zajednicama u tim zemljama radi obezbeđivanja podrške Erdoganu na predstojećem referendumu u proširenju ovlašćenja turskog predsednika.

Međutim, i pored izuzetno napetih odnosa sa Briselom, nijedan lider EU nije otvoreno rekao da bi prevaga glasova u korist proširenja Erdoganovih ovlašćenja nagovestila kraj već očajničkih nastojanja Turske da se pridruži tom bloku, napominje francuska agencija.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Redžep ERDOGAN: Kamo sreće da nas NIKAD ne prime u Evropsku uniju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.