Rusi brane gradove: Oko STADIONA će biti postavljeno moćno naoružanje!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Rusija ništa ne prepušta slučaju kada je u pitanju organizacija predstojećeg Mundijala.

U prilog tome ide i podatak da su oko svih 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice postavljeni hibridni protivavionski sistem “Pancir“, oružje koje je ruski predsednik Vladimir Putin preporučio Srbiji.

Sistem “Pancir” je poznat kao ubica borbenih helikoptera “Apača” i američkog jurišnog aviona “A-10 tanderbolt“, a najbolji je odbrambeni sistem i kada su u pitanju krstareće rakete i bespilotne letelice (dronovi).

U svom sastavu uključuje protivavionske projektile i protivavionske topove, a služi i kao podrška trupama na terenu, odnosno protivavionskim sistemima velikog dometa kao što su S-300 i S-400.

Svaki od ovih sistema može da funkcioniše samostalno, ali u idealnim konfiguracijama baterije čini deset lansera praćenih mobilnim komandnim centrima. Montira se na više različitih vozila, uključujući kamione i guseničare.

Naoružanje ovog sistema čini 12 projektila 57E6 ili 9M335 i dva automatska topa kalibra 30 milimetara, koji ispaljuju do 2.500 granata u minuti. “Pancir” može da napadne do četiri cilja istovremeno. Oba projektila koja se koriste na “panciru” su dvostepena i osnovu čini bojeva glava sa 20 kilograma eksploziva i blizinskim upaljačem. Može gađati mete na daljinama od 1,2 do 20 kilometara.

Kako se saznaje, u širem rejonu gradova u kojima će se igrati utakmice, nadletaće borbeni avioni Suhoj. Avion koji je u masovnoj operativnoj upotrebi Ratnog vazduhoplovstva Ruske federacije razvijen je kao bombarder, ali u namenskim varijantama uspešno pokriva i više drugih oblasti, kao operativno-taktičko izviđanje i elektronsko ratovanje.

Britanski Dejli mejl objavio je svoja saznanja o postojanju velike opasnosti da će tokom SP u Rusiji pripadnici terorističke Islamske države (IS) pokušati napade na stadione dronovima-bombama.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusi brane gradove: Oko STADIONA će biti postavljeno moćno naoružanje!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.