RUSI ODGOVORILI AMERIKANCIMA ZBOG KRIMA: Vratite Kaliforniju u sastav Rusije!

Krim

Krimski most – foto: twitter.com/vezu_ru

Instituta za društvene nauke i međunarodne odnose Državnog univerziteta u Sevastopolju, kandidat političkih nauka Ivan Čikarev, komentarišući izjavu NATO-a o petoj godišnjici događaja na Krimu, podsetio je na bivšu rusku koloniju u Kaliforniji.

NATO, u saopštenju objavljenom u ponedeljak u vezi sa petom godišnjicom događaja na Krimu, izrazio je zabrinutost zbog povećanog ruskog vojnog prisustva u crnomorskom regionu, a takođe je zatražio da se Krim vrati Ukrajini.

“NATO je poslednja organizacija koja bi trebala da bude iznenađena jačanjem nečijeg vojnog prisustva, jer je NATO nakon hladnog rata proširio svoje vojno prisustvo u svim regionima sveta bez pristanka međunarodne zajednice. Primer je kršenje Konvencije o ratnim brodovima u Montrou.

Recipročno jačanje Rusije je potpuno prirodno u smislu obezbeđivanja ravnoteže snaga u regionu. I kao odgovor na ponudu da se Krim preda Ukrajini, predlažem da se Rusiji da bivša kolonija u Kaliforniji, Fort Ros’’, rekao je Čikharev.

ODLUKU ĆE PREPUSTITI GRAĐANIMA: Priština sprema još jedan potez koji zakopava šansu za dogovor

Fort Ros (rus. Fort Ross, eng. Fort Russ – prim. red.) osnovan je 1812. godine od strane rusko-američke kompanije na pacifičkoj obali Kalifornije, 80 kilometara od San Francisa, za lov i trgovinu krznom. Godine 1841. kompanija je prodala svoju imovinu velikom zemljoposedniku Džonu Sateru.

(Skandalozno.rs/Izvor: Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "RUSI ODGOVORILI AMERIKANCIMA ZBOG KRIMA: Vratite Kaliforniju u sastav Rusije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.