RUSI POKUŠALI SPREČITI NJENU POBEDU?! Neverovatna izjava Hilari Klinton

Skandal na pomolu?

foto: Rojters

U intervuu za MSNBC je bivša američka državna sekretarka Hilary Klinton rekla kako je na predsedničkim izborima 2016. godine Rusija pokušavala sprečiti njezinu pobjedu, jer je ona bila prepreka planovima Moskve u potkopavanju američke demokratije.

Sada je, prema Hilary Klinton, svesno ili ne, Tramp postao instrument ruskog predsednika Vladimira Putina.

Govoreći za MSNBC, bivša američka državna sekretarka Hilary Klinton je rekla:

“Znala sam da Putin nije bio osobito zadovoljan sa mnom. Ne zbog činjenice kako sam se ponašala kao državna sekretarka, nego zato što sam izrazila zabrinutost zbog načina kako su se u jesen 2011. u Rusiji proveli izbori. I to je jasno.

Znam da je iznimno sumnjičav zbog masovnih pokreta u bilo kojoj zemlji na ruskim granicama, ako ti bi pokreti mogli dovesti do rasta demokratije i bližih veze s Evropskom unijom, kao i mogućem članstvu u NATO savezu. Naravno, sve sam to znala i razumela. Ali opet, verovala sam da tu nema ničega osobnog. Nisam to razumela sve dok se nisu pojavili svi dokumenti i informacije.

Mislila sam da je sve to njihova ačka gledišta, gledište Rusije, te da je ruski pokušaj kontrolisati stavove ukrajinskog vodstva i kako oni ne mogu dopustiti Sjedinjenim Američkim Državama, Zapadnoj Evropi da se približi zemljama u ruskom susedstvu.

Sada sam zainteresovana kako su razotkrili ovu priču. Uostalom, Rusi se i dalje mešaju u našu demokratiju. Dobro, nisu rekli: “Hilary Klinton nije i neće postati predsednica, stoga svi idemo kući.” Ne, oni pokušavaju uticati na to kako se međusobno gledamo, kako se međusobno povezujemo. Da su ušli u naš izborni sistem su istaknuli i službenici koji rade za Trampa. Ali što će biti sledeće?

Srpski automobilista pesnicama isterivao pravdu: Dušan Borković imao žestok sukob sa rivalskim timom! – VIDEO

Po mom mišljenju, bila sam prepreka njihovim planovima u potkopavanju naše demokratije. Mislim da sam bila smetnja njihovim nastojanjima da uspostave još autoritarniju vlast u Rusiji i da procesuiraju Putinove protivnike, bez obzira da bili oni predstavnici LGBT zajednici ili medija. Mislim da su me željeli maknuti s puta.

Po mom mišljenju se vredi pitati zašto su me hteli maknuti? Što sada pokušavaju postići? Sudeći po onome što smo videli, još uvek pokušavaju zamutiti vodu i putem društvenih mreža još uvek pokušavaju uticati na umove ljudi.

Nedavno su se pojavile informacije da imaju desetine hiljada robota i posrednika koji govore o zdravstvenom zakonu. Pokušavaju potkopati naše napore da ljudima pružimo zdravstvenu zaštitu. Zašto? Zato što znaju da će to dovesti do ozbiljnih političkih nesuglasica u našoj zemlji.

Stoga, po mom mišljenju, ja sam samo mali detalj ove zagonetke. I doista verujem da ćemo uspeti dobiti više informacija o tome kako su me tretirali i što su željeli učiniti kako bi me uklonili s puta.

Da, očigledno su uspeli u tome, jer nisam izabrana za predsednicu. Ali to nije bilo sve. Valjda su počeli dugu igru. Ne znam, svesno ili nesvesno, Tramp je Putinov alat. Ne znam. No, jasno je da Tramp igra dame, a Putin igra u trodimenzionalnom šahu. Putin ima vrlo jasnu predstavu o tome što želi postići.

Goran Vesić pozvao na TV duel: Neka Dragan Đilas izabere televiziju, termin i voditelja!

Na jednom od prvih mesta je njegova želja da potkopavanjem demokratija, a za to se koristi novcem, ucenama i svim vrstama poticaja da svojoj volji pokuša podrediti političke i poslovne lidere, te da budu dio budućnosti koju on pokušava stvoriti.”

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor: logično.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "RUSI POKUŠALI SPREČITI NJENU POBEDU?! Neverovatna izjava Hilari Klinton"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.