Rusi sravnili sa zemljom komandni centar Islamske države! – VIDEO

Ilustracija

Ruski borbeni avioni četvrti uzastopni dan sprovode vazdušne napade u Siriji i gađaju glavna uporišta Islamske države (IS), saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, nakon medijskih izveštaja da Moskva zapravo gađa položaje sirijskih pobunjenika.

– Tokom nekoliko ruskih napada na pozicije IS zapadno od grada Raka tokom noći u tom gradu su se čule eksplozije – rekao je šef Opservatorije Abdel Rahman za agenciju Frans pres.

Raka je od 2013. defakto “prestonica” ekstremističke grupe IS. U ruskim vazdušnim udarima u provinciji Raka je u četvrtak poginulo 12 džihadista, saopštila je Opservatorija, nakon što se Moskva našla pod optužbama Vašingtona da navodno cilja pozicije umerenih pobunjenika, odnosno protivnika sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

[adsenseyu1]

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Foto: AP/Tanjug

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je juče da su ruske vazduhoplovne snage u toku 24 sata izvele 18 vazdušnih udara na položaje IS u severozapadnom i zapadnom delu Sirije, tokom kojih su uništeni komandni centar i kamp za obuku te ekstremističke organizacije.

[adsenseyu1]

Predsednik SAD Barak Obama upozorio je da je ruska agresivna vojna kampanja podrške Asadu “recept za katastrofu”, dodajući da Moskva ne pravi razliku između IS i umerene opozicije u Siriji koja želi odlazak Asada sa vlasti. Koalicija zemalja predvođena Amerikom bombarduje pozicije IS od septembra prošle godine.

Pogledajte video:

(Tanjug, foto: AP/Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusi sravnili sa zemljom komandni centar Islamske države! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.