Rusi upozorili: Ako Amerikanci izgrade vojnu bazu u Poljskoj, odmah je stavljamo na nišan

Lansiranje

Sarmat – foto: rt.com

Ukoliko vojna baza SAD bude izgrađena u Poljskoj, Rusija će svoja odbrambena sredstva preusmeriti na zaštitu od te nove opasnosti, izjavio je u utorak član Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.

U utorak je ministar za nacionalnu odbranu Poljske Marijuš Blaščak za poljski radio izjavio da je izgradnja američke vojne baze u Poljskoj rešeno pitanje.

Rusija definitivno ima širok vojni potencijal, vrlo precizno oružje dalekog dometa i u slučaju izgradnje takve baze, nedvosmisleno će doći do njegovog preusmeravanja kako bi se lokalizovala pretnja. Takvu bazu nedvosmisleno shvatamo kao očiglednu pretnju“, izjavio je Klincevič.

Prema njegovim rečima, Rusija „nema pravo da na tako nešto ne odreaguje“.

Klincevič je naglasio da se, jačajući svoje vojno prisustvo u Istočnoj Evropi i gradeći nove vojne baze, SAD više ne kriju pod maskom otklanjanja opasnosti od Irana, kao što je bilo ranije.

„Međutim, mnogo pusta smo upozorili da će stanovništvo zemalja u kojima se budu pojavile baze SAD, biti u veoma ozbiljnoj opasnosti ukoliko protiv Rusije iz tih baza krenu agresivna dejstva, na to ne treba zaboraviti“, naveo je Klincevič.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusi upozorili: Ako Amerikanci izgrade vojnu bazu u Poljskoj, odmah je stavljamo na nišan"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.