Rusi zapanjeni: Američki mediji pozivaju na rušenje Krimskog mosta

Krim

Krimski most – foto: twitter.com/vezu_ru

Američki list Vašington egzaminer objavio članak pod naslovom “Ukrajina treba da raznese Putinov Krimski most”.

Autor članka Tom Rogan označava Krimski most “nečuvenom uvredom same suštine Ukrajine kao države” i smatra da bi most trebalo uništiti.

Autor ističe da bi, na sreću, ukrajinske vazduhoplovne snage mogle da izvedu vazdušne napade na most, i to tako da ga barem privremeno onesposobe za korišćenje, a da će znatna dužina mosta ujedno “smanjiti rizik od žrtava među onima koji ga prelaze“. Autor smatra da bi uništavanje mosta skoro sigurno izazvalo eskalaciju situacije, ali će Kijev poslati Moskvi “jasan signal“ da Ukrajinci ne prihvataju nasrtaj na svoju teritoriju.

Most na Krimu iz Krasnodarskog kraja je najduži most u Rusiji — 19 kilometara. U početku je planirano da drumski saobraćaj preko mosta bude pušten u decembru 2018. godine, ali su radovi završeni ranije, pa je most pušten u saobraćaj 16. maja.

“Američki nedeljnik Vašington egzaminer objavio je članak sa pozivom na bombardovanje Krimskog mosta. Još jednom. Američki mediji pozivaju na vazdušni napad na naš most. Autor čak daje detaljna uputstva o tome kako najbolje da se izvede napad.

A ako ne uspe da se uništi ceo most, onda barem da se privremeno paralizuje kretanje“, napisala je glavna urednica novinske agencije Rusija sevodnja i televizije RT Margarita Simonjanova na svojoj stranici na Fejsbuku.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusi zapanjeni: Američki mediji pozivaju na rušenje Krimskog mosta"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.