Rusija: Albanci provociraju promovisanjem “velike Albanije”, Amerika i EU moraju da reaguju

Rusija

Moskva – foto: pixabay.com

Ministarstvo inostranih poslova Rusije osudilo je planove za stvaranje jedinstvene albanske države, nazvalo to provokacijom u cilju promovisanja ideologije “velike Albanije” i istaklo da očekuje reakciju SAD i Brisela.

Ministarstvo se u današnjem saopštenju osvrnulo na nedavnu zajedničku sednicu kosovske i albanske vlade u Peći na kojoj je albanski premijer Edi Rama izneo planove za formiranje jedinstvene albanske države.

Takva retorika predstavlja pretnju po stabilnost na Balkanu, recidiv međuetničkih konflikata i podriva višegodišnje napore međunarodne zajednice za obezbeđivanje mira u regionu, navodi se u saopštenju objavljenom danas na sajtu Ministarstva.

– Očekujemo od EU i SAD nedvosmislenu reakciju na provokaciju Tirane i Prištine, osudu koncepcije, čiji je cilj destabilizacija jugoistočne Evrope – navodi se u saopštenju.

Ako to ponovo pođe za rukom albanskim i kosovskim političarima, to će značiti da ovaj projekat ima otvorenu podršku Vašingtonu i Brisela, navodi Minisarstvo.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija: Albanci provociraju promovisanjem “velike Albanije”, Amerika i EU moraju da reaguju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.