Rusija održala veliku vojnu vežbu u Kalinjgradskoj oblasti – VIDEO

Velike vojne vežbe

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je početkom meseca vanrednu vojnu vežbu u Kalinjingradskoj oblasti, na krajnjem zapadu zemlje, koja je održana od 5. do 10. decembra, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je ta vanredna vojna vežba, u kojoj je učestvovalo 9.000 vojnika i više od 55 vojnih brodova, sprovedena kako bi se testirala borbena spremnost vojske u Kalinjingradu, ruskoj eksklavi koja graniči sa članicama NATO Litvarnijom i Poljskom, preneo je Rojters.

“U vežbi su učestvovale raketne trupe, artiljerija, mehanizovana pešadija, vazduhoplovne snage, mornarica, izviđačke jedinice, jedinice za komunikaciju i logistiku, kao i borbeni i transportni vojni avioni, helikopteri i brodovi Baltičke flote”, saopštio je Generalštab ruske vojske.

Rusija je održala veći broj vanrednih vojnih vežbi otkad su se odnosi sa Zapadom naglo pogoršali usled ukrajinske krize, a zvanična Moskva je više puta kritikovala nagomilavanje snaga NATO u blizini ruskih granica.

Sa druge strane, zvanični Kijev i Zapad tvrde da su neke od vojnih vežbi izvedenih na zapadnoj ruskoj granici, u blizini granice sa Ukrajinom, imali za cilj da povećaju pritisak na Kijev i izraze podršku proruskim snagama na istoku Ukrajine.

https://www.youtube.com/watch?v=HDgJKZlVX-c

(Skandalozno.rs, Tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija održala veliku vojnu vežbu u Kalinjgradskoj oblasti – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.