Rusija osigurala istočne granice: Postavljeni novi raketni sistemi S-400 “trijumf”

Ilustracija

Mogućnosti nove vojne tehnike više puta prevazilaze borbene efikasnosti sredstava PVO stranih država, rekao je predstavnik pres-službe Ratnog vazduhoplovstva Roman Martov.

Protivvazdušni raketni puk kamčatske grupe dobio je novi PVO raketni kompleks S-400 „trijumf“, saopštio je načelnik pres-službe Istočnog vojnog okruga Roman Martov.

„Raketni sistem S-300 je više od četvrt veka pouzdano štitio vazdušne granice. Mogućnosti nove tehnike omogućavaju da se otkriju vazdušni ciljevi na udaljenosti od više od 600 kilometara i više puta prevazilazi pokazatelje borbene efikasnosti sredstava PVO stranih država“, podsetio je on.

Podsećamo, NATO alijansa sve snažnije radi na širenju i razmeštanju svojih snaga u Istočnoj Evropi i baltičkim zemljama, te otvoreno pokazuje da sprovodi strategiju „opkoljavanja Rusije“.

Poslednja vest na tom polju je zahtev Estonije da na njihovoj teritoriji budu razmeštene snage NATO alijanse.

Sven Mikser, ministar odbrane Estonije, u svom novom planu odbrane Estonije uvrstio je zahtev da se razmeste NATO snage na teritoriji te zemlje, a on je već i upućen na adresu NATO alijanse.

Mikser je ocenio da Estonija nije jedina zemlja na Baltiku kojoj su potrebne razmeštene snage NATO alijanse, prenela je agencija Interfaks, što je on i naveo u elaboratu svog dokumenta i zahteva, praktično istupajući u ime svih baltičkih zemalja i pozivajući NATO da realizuje strategiju jačanja svog prisustva na Baltiku.

(vostok.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija osigurala istočne granice: Postavljeni novi raketni sistemi S-400 “trijumf”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.