Rusija postaje GOSPODAR NEBA: Stiže protivvazdušni raketni sistem S-500 Prometej! – VIDEO

Ilustracija

foto: Tanjug/AP

Ruska industrija uspela je da proizvede jak PVO sistem koji će moći da zadrži neprijatelje daleko od njenih granica.

U pitanju je protivvazdušni raketni sistem S-500 Prometej koji prema pisanjima ruskih medija u proizvodnju može da stigne 2020. godine.

– Kao što je planirano, ove godine biće dovršen prototip i počinju prvi testovi. Do 2020. godine kompleks mora da prođe propisano testiranje i biće pušten u rad – izjavio je član stručnog saveta vojno-industrijske komisije RF Viktor Murahovskij, pišu Ria Novosti.

Očekuje se da će S-500 nadmašiti kapacitet S-400, koji koriste ruske vazduhoplovno-kosmičke snage (VKS) u Siriji. Sistem može da detektuje i istovremeno uništi čak 10 hipersoničnih balističkih raketa.

Osim toga, S-500 će moći da presreće čak i rakete u neposrednoj blizini.

[adsenseyu1]

Sistem S-500 zajedno sa svojim prethodnicima S-300 i S-400 treba da postane deo integrisanog sistema protivraketne odbrane Rusije.

Kao što je primetio jedan od predstavnika vojne industrije SAD, ruska odbrambena industrija, koja je bila teško pogođena od raspada SSSR, neobjašnjivo je nastavila razvoj sistema napredne protivoraketne odbrane i sprečila propadanje.

Zaista, ovo moćno naoružanje već brine mnoge američke zvaničnike, jer susret njihovih F-22 i F-35 sa S-500 može imati samo jedan ishod.

https://www.youtube.com/watch?v=I546QaXrxWc

(Pravda, mediji)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija postaje GOSPODAR NEBA: Stiže protivvazdušni raketni sistem S-500 Prometej! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.