Rusija: Slanje američke vojske u Venecuelu smatraćemo aktom strane AGRESIJE

avion

foto-ilustracija: pixabay.com

Rusija će moguće slanje američke vojske u Venecuelu smatrati aktom strane agresije, izjavio je član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Anton Morozov.

„U skladu sa međunarodnim pravom, ako se to dogodi, to će se smatrati aktom strane agresije, jer, kao što znate, postoje samo dva razloga za legitiman boravak stranih trupa na teritoriji suverene države“, rekao je Morozov za Sputnjik.

Poslanik je objasnio da je jedan od osnova za legitiman boravak vojnog kontingenta na teritoriji suverene države odluka Saveta bezbednosti UN, a drugi — poziv aktuelnog šefa države.

„Koliko ja shvatam, malo je verovatno da će Maduro pozvati američke trupe na svoju teritoriju, a opozicioni lider nema ovlašćenja da donosi takve odluke. Zbog toga će, ako se to dogodi, to biti tragična odluka koja će dovesti do velikih žrtava među civilnim stanovništvom i opet će Amerika izgledati kao agitator i agresor“, zaključio je Morozov.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potvrdio je u intervjuu za televiziju Si-Bi-Es da kao jednu od opcija razmatra mogućnost slanja vojske u Venecuelu.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija: Slanje američke vojske u Venecuelu smatraćemo aktom strane AGRESIJE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.