Rusija dobija 30 NUKLEARNIH podvodnih dronova koji mogu da IZAZOVU CUNAMI visok 100 metara

Naoružanje

Dron – foto: Rusko ministarstvo odbrane/ Promo

Ruska mornarica planira da uvede više od 30 podvodnih dronova sa nuklearnim kapacitetima, poznatih pod nazivom “Posejdon”, kazao je danas neimenovani zvaničnik iz domaće odbrambene industrije.

– Očekuje se da se dve podmornice sa “Posejdonima” priključe Severnoj floti, a da se druge dve priključe floti na Pacifiku. Svaka podmornica će nositi maksimalno osam dronova i zato bi ukupan broj ‘Posejdona’ u borbenim uslovima mogao da dostigne brojku od 32 drona – kazao je taj izvor za Tass.

Agencija navodi da se trenutno gradi i nuklearno opremljena podmornicaKavarovsk” sa specijalnom namenom i da će ona postati jedan od redovnih nosača podvodnih dronova “Posejdon“.

Posejdon dronovi zajedno sa njihovim nosačima, podvodnicama sa nuklearnim kapacitetom, čine deo takozvanog multinamenskog okeanskog sistema, navodi agencija.

Ovi dronovi navodno mogu da izazovu smrtonosne cunami talase visine i do 100 metara, koji bi mogli da unište američke obalske gradove poput Los Anđelesa i San Dijega.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Rusija dobija 30 NUKLEARNIH podvodnih dronova koji mogu da IZAZOVU CUNAMI visok 100 metara"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.