Ruska mornarica testirala supersoničnu brodsku krstareću raketu „Oniks“ iz sistema „Bastion“ (VIDEO)

raketa

Foto: printscreen/youtube

Ruska mornarica je po prvi put lansirala supersoničnu protiv-brodsku krstareću raketu “Oniks” iz raketnog sistema “Bastion”, a koji je nedavno raspoređen na ruski Arktik.

Video snimak lansiranja pokazuje lansiranje jedne rakete “P-800 Oniks”, koja može postići brzinu do 1.980 km/h, leteći u visinu, a potom tik iznad mora, menjajući trajektoriju leta.

VOĐA FRANCUSKE PARLAMENTARNE LEVICE: Kosovo je utočište ALBANSKE MAFIJE i protektorat Amerike

Raketni sistem “Bastion” može nositi dve protiv-brodkse rakete “Oniks”, a koje mogu gađati ciljeve na razdaljini do 300 km tokom visoko-niske trajektorije leta ili do 120 km sa niskom trajektorijom leta. Iako su dizajnirane za uništavanje brodova, mogu se koristiti pri gađanju svih ciljeva na zemlji.

Ruski vojska je 2010. godine dobila prva tri mobilna odbrambena kompleksa “Bastion” i od tada su se koristili u borbama u Siriji.

U novembru 2016. godine, Rusija je koristila lansere za lansiranje nekoliko raketa na položaje terorista u provincijama Idlib i Homs.

Ovaj sistem dugog dometa takođe je u službi Crnomorske i Severne flote.

(Skandalozno.rs/Izvor: vostok.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ruska mornarica testirala supersoničnu brodsku krstareću raketu „Oniks“ iz sistema „Bastion“ (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.