Ruska nevladina organizacija: U Ukrajinu je u poslednja 2 meseca poslato do 15.000 ruskih vojnika

Ima li ih u Ukrajini?

U Ukrajinu je u poslednja dva meseca poslato do 15.000 ruskih vojnika, a više stotina njih je poginulo u sukobima, saopštila je danas jedna ruska nevladina organizacija.

„Tokom poslednja dva meseca, između 10.000 i 15.000 ruskih vojnika je tamo poslato“, rekla je agenciji Frans pres predsednica Komiteta majki ruskih vojnika Valentina Melnikova.

Ona je dodala da bi između 7.000 i 8.000 ruskih vojnika moglo da se danas nalazi u Ukrajini, precizirajući da je reč o procenama zasnovanim na informacijama dobijenim od porodica čiji su muževi i sinovi poslati na vežbe, pre nego što je sa njima izgubljen kontakt.

„Vojni komandanti upravo sprovode tajnu specijalnu operaciju“, smatra Melnikova.

Kijev i zapadne zemlje optužuju Rusiju da je u istočnom delu Ukrajine rasporedila redovnu vojsku, ali Moskva to demantuje.

Prema borcima za ljudska prava, najmanje 200 ruskih vojnika je do danas poginulo na istoku Ukrajine.

Oko 100 vojnika brigade, stacionirane u Čečeniji, poginulo je u Ukrajini, rekao je šef nevladine organizacije Građanin i vojska Sergej Krivenko.

Oko 100 padobranaca, stacionairanih u Pskovu, regionu severozapadno od Moskve, takođe je poginulo u borbama u Ukrajini, izjavio je Frans presu opozicioni poslanik Lev Šlosberg.

(Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ruska nevladina organizacija: U Ukrajinu je u poslednja 2 meseca poslato do 15.000 ruskih vojnika"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.