RUSKI AMBASADOR U ALBANIJI: Američki zvaničnici promovišu ideju o korekciji granica između Srbije i Kosova

Razgraničenje

Mapa Kosova – foto: Kosovaonline.info

Rusija nikada nije govorila o korekciji granica između Srbije i Kosova, izjavio je ruski ambasador u Albaniji Aleksandar Karpusin i istakao da je to ideja koju promovišu američki zvaničnici.

Karpusin je za albansku televiziju A2 izjavio da mu zato nije najjasnije zašto se od njega traži da to komentariše.

„Kao što se možda sećate, u avgustu 2018. godine, savetnik predsednika Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton govorio je o eventualnom sprovođenju ovog scenarija, dok je kasnije, početkom marta 2019. godine, o tome govorio zamenik pomoćnika državnog sekretara Metju Palmer“, podsetio je Karpusin.

Prema njegovim rečima, nije bilo nijednog slučaja da je neki ruski lider govorio o promeni granica u tom regionu, ali Rusija u potpunosti podržava trenutne razgovore Beograda i Prištine.

„Predsednik Putin je nekoliko puta naglasio da je naša zemlja spremna da podrži bilo koje obostrano prihvaćeno rešenje do kog su obe strane došle putem dijaloga i u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244“, rekao je Karpusin.

Koliko ima Albanaca u Makedoniji: Ozbiljne optužbe o velikoj prevari koja se sprema 2020.

On je dodao da dosad nije bilo nijednog zvaničnog obaveštenja koje bi potvrdilo da su pregovori o promeni granica prigodna opcija za razrešenje situacije.

(Skandalozno.rs/izvor: sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "RUSKI AMBASADOR U ALBANIJI: Američki zvaničnici promovišu ideju o korekciji granica između Srbije i Kosova"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.