RUSKI GENERAL: Srpska vojska će vežbati u najmodernijoj opremi! Dobiće “Ratnike 2”! (VIDEO)

ratnici

Foto: VS.rs

Ruska vojska će svojim srpskim kolegama, protivterorističkom borbenom sastavu Vojske Srbije, obezbediti kompletan borbeni komplet tokom izvođenja vežbe “Slovensko bratstvo-2018”, uključujući tu i najnoviju borbeno-taktičku uniformu ruskog vojnika budućnosti “Ratnik-2”

Ovo je preneo novinarima rukovodilac kompletnog programa vežbe general-potpukovnih Aleksandar Vjaznikov.

– NJihov borbeni sastav će da bude opremljen najmodernijim obrascima naše uniforme uključući tu i borbeno-taktički kompleks “Ratnik”. U skladu sa uslovima međudržavnog sporazuma koji se tiče organizacije međunarodne vojne vežbe ovakvog formata, mi smo u obavezi da našim kolegama iz Srbije obezbedimo našu opremu, tako da će oni do kraja vežbe nositi uniforme koje koriste pripadnici VDV -istakao je Vjaznikov.

On je napomenuo da će ruska vojska svojim srpskim kolegama obezbediti puni borbeni komplet, koji uključuje elemente balističke zaštite, šlemove, lično naoružanje i uniformu. Kolege iz Srbije će sami da izaberu šta će da koriste tokom vežbe “Slovensko bratstvo 2018”.

Sa druge strane prema rečima generala, beloruski kontigent je u Novorosijsk stigao u punom kompletu i biće potpuno samostalan. „Oni su sa sobom doneli bukvalno sve, od sopstvene hrane do streljačke municije”- istakao je Vjaznikov.

Serijska proizvodnja i usvajanje perspektivne uniforme ruskog vojnika budućnosti btk “Ratnik-2”, započela je 2017.godine. U pitanju je komplet u kome su integrisani sistemi naoružanja i sistemi zaštite, kao i sistemi neophodni za održavanje života.

Milorad Dodik: Hoće da nasele 150.000 migranata u BiH – azil, pa državljanstvo!

Ceo komplet se sastoji od 60 elemenata, a težak je oko 20 kilograma. Pored mnogobrojnih sistema koji unapređuju taktičke mogućnosti individualnog vojnika, ali i jedinice u celini, posebno se apostrofira izvanredno rešena balistička zaštita koja se nalazi u sklopu uniforme, a koja može da zaustavi metak ispaljen iz snajperske puške SVD.

Zajednička taktička vežba “Slovensko bratstvo 2018” održava se na poligonu “Raevskij” koji se nalazi u Krasnodarskom kraju, u periodu od 18-28. juna. Planirano je da tokom ove vežbe padobranski sastavi triju različitih armija zajednički reše zadatke koji su maksimalno približeni realnim borbenim situacijama, kao i da primene nove metode i postupke u taktici protivterorističke borbe.

Jedan od ciljeva zajedničkog uvežbavanja jeste priprema i aktivno učešće mešovite taktičke grupe u specijalnoj operaciji otkrivanja i eliminacije centra za obuku terorističkih formacija, koji se nalazi njenoj zoni odgovornosti. Vazušno-desantna vojska Rusije će u ovoj vežbi učestvovati sa jednim padobransko-desantnim bataljonom Kubanskog puka koji se nalazi u sastavu 7.gardijske vazdušno desantne planinske divizije.

Ukupno će biti angažovano oko 700 ruskih padobranaca, sa oko 500 jedinica borbene tehnike. Vazuhoplovno-transportne jedinice Južnog vojnog okruga su za tu svrhu obezbedile 12 aviona i helikoptera frontovske, armijske i transportne avijacije.

Srpska vojska će na vežbu poslati samostalnu padobransko-desantnu četu jačine 50 ljudi iz sastava Specijalne brigade. Belorusi će iz Vitebska poslati oko 250 padobranaca sa kompletnom borbenom tehnikom (dve aeromobilne čete iz sastava Snaga za specijalne operacije Vojske Belorusije). Oni će na poligon „Raevskij” dopremiti i oko 40 jedinica borbene tehnike (BTR-80 + transportni i borbeni automobili MAZ).

Ukupna jačina svih angažovanih snaga u sastavu mešovite bataljonsko-taktičke grupe je procenjena na 1000 ljudi.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor: RB, mediji)

Budite prvi sa komentarom na članku "RUSKI GENERAL: Srpska vojska će vežbati u najmodernijoj opremi! Dobiće “Ratnike 2”! (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.