Ruski pilot: Kako smo lovili teroriste po Siriji

Stižu u Srbiju?

Mi-35, foto-ilustracija: Public/Wikimedia

Komandant avijacionog odreda Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije major Evgenije Seljejev je za list „Crvena zvezda“ govorio o specifičnosti vođenja borbi ruskih pilota helikoptera u Siriji.

Prema rečima majora Seljejeva, vojnici su više puta primenjivali taktiku „slobodnog lova“ u toj zemlji.

„To je situacija u kojoj avioni ili helikopteri, dok se nalaze u vazduhu, otkrivaju objekte militanata i po dogovoru sa štabom nanose po njima precizne udare“, piše list. Pozivajući se na reči Seljejeva, autor teksta tvrdi se da je na takav način „uništen veliki broj objekata koje su koristili teroristi“.

Kako se navodi, borbeni naleti se često izvode noću, jer su militanti, koji su promenili taktiku nakon vojnog mešanja Rusije, počeli da se kreću pre svega u poznim satima. Ruski vojnici su počeli da koriste specijalnu opremu.

„Sistem noćnog izviđanja je vrlo efikasan. Mi-28 može da prati automobil na rastojanju od 15 kilometara, Mi-35 i na 6-7 kilometara udaljenosti. Televizori, specijalni naočari — sve se to koristi za otkrivanje ciljeva u mraku i daje visoke rezultate“, navodi Seljejev.

„Jednom je primećen kamion koji se po boji utapao u pustinjski lokalitet. Ispostavilo se da je vozilo bilo gusto izmazano glineno-peščanom smesom. Osim toga, militanti su više puta pokušavali da nas iznenade stvaranjem lažne mete“, seća se on.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ruski pilot: Kako smo lovili teroriste po Siriji"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.