SAD neće tražiti odobrenje od Kongresa za napad na Iran

Najskuplji na svetu

Nosač aviona “Džerald Ford” – foto: Tanjug/AP

SAD razmatraju sve opcije suprotstavljanja Iranu, uključujući vojnu, ali Vašington ne želi rat sa Teheranom, rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo u intervjuu Si-Bi-Esu.

„Sjedinjene Države razmatraju ceo spektar opcija (suprotstavljanja Iranu). Mi smo nekoliko puta o tome informisali predsednika (Donalda Trampa) i nastavićemo da ga obaveštavamo“, rekao je Pomeo.

Odgovarajući na pitanje novinara da li SAD razmatraju ratnu opciju protiv Irana, državni sekretar je odgovorio: „Naravno“.

On je dodao da je „predsednik Tramp vrlo jasno rekao da ne želi da ide u rat“. Prema Pomeovim rečima, američki lider razmatra sve opcije koje treba da se preduzmu kako Teheran ne bi dobio nuklearno oružje.

Britanski “Skaj njuz” objavio nešto neverovatno: Delove za američki avion F-35 proizvodi kineska kompanija?!

Pompeo je dao na znanje da vašingtonska adminsitarcija neće tražiti od Kongresa odobrenje za moguće vojne akcije protiv Irana.

„Mi, u svakom slučaju imamo nadležnosti da zaštitimo američke interese. Ne zaboravite, oni su napali američki dron“, dodao je on.

Bomba od 1,5 tona: Ovako Su-34 uništava teroristički bunker u Siriji – VIDEO

Podsetimo, pobunjenici u Jemenu — Huti — uz podršku iranskih snaga oborili su početkom meseca američki špijunski dron MQ-9 „riper“, navodi se u saopštenju Centralne komande američkih Oružanih snaga (Centkom) koja je odgovorna za Bliski istok i Centralnu Aziju.

         

(Skandalozno.rs/izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "SAD neće tražiti odobrenje od Kongresa za napad na Iran"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.