SAD “otvorile malo vrata i popustile”: Huavej stavljen na crnu listu, a sada su sankcije ublažene

telefon

Foto: AP Photo / Kin Cheung

Američki zvaničnici su izjavili da će kineski tehnološki gigant ostati na crnoj listi Ministarstva trgovine SAD-a, ali da će licence za trgovinu sa ovom kompanijom biti izdate pod određenim okolnostima.

Huavej je na američku crnu listu stavljen u maju ove godine, što znači da američke kompanije ne mogu kineskom gigantu prodavati tehnologiju bez odobrenja vlade.

U tekstu koji je objavio Njujork tajms američki sekretar za trgovinu Vilbur Ros izjavio je da će njegovo odeljenje izdavati licence tamo gde ne postoji pretnja po nacionalnu bezbednost SAD-a.

Direktor Nacionalnog ekonomskog veća Bele kuće, Lori Kadlou, izjavio je da su SAD “otvorile vrata i malo popustile” kada je reč o zahtevima za licenciranje prema Ministarstvu trgovine SAD-a.

Valentin Incko: Biće zabranjeno negiranje genocida u Srebrenici, već radim na tome

On je dodao da američka vlada neće kupovati Huavejeve delove i proizvode.

Upozorio je da je namera da popuštanje zahtevima traje ograničeni vremenski period, stvarajući mogućnost da se ograničenja mogu ponovno nametnuti ako trgovinski razgovori posustanu.

                  

(Skandalozno.rs/Izvor: Klix)

Budite prvi sa komentarom na članku "SAD “otvorile malo vrata i popustile”: Huavej stavljen na crnu listu, a sada su sankcije ublažene"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.