Salar Abnuš najavljuje: IRANSKI ELITNI BORCI uskoro će se infiltrirati u Evropu i SAD

Ilustracija

foto: AP

Iranski elitni borci uskoro će se infiltrirati u Evropu i SAD, najavljuje Salar Abnuš, visoki zvaničnik u Iranskoj revolucionarnoj gardi (IRGC).

Abnuš je u izjavi za državne medije izjavio da će njihov zadatak, po naredbi Vrhovnog vođe Alija Hameneija, biti sprečavanje zavera protiv Islamske Republike Iran, prenosi Dejli mejl.

[adsenseyu5]

“Čitav svet treba da zna da će IRGC biti u Evropi i SAD-u vrlo brzo”, kaže Abnuš i nastavlja: “IRGC je snažni čuvar Islamske republike.

Fedajini vilajeta (borbene snage) su pod komandom Vrhovnog vođe Irana. Odbrana i zaštita vilajeta (zemlje) nema granica ni ograničenja.”

Abnuš tvrdi da je razlog misije zaštita režima od neprijatelja koji žele da ga sruše.

“Naši neprijatelji imaju nekoliko projekata da unište islamsku revoluciju a već su vodili tri rata da bi realizirali svoje planove protiv naše Islamske republike. IRGC je porazio ove neprijatelje na više frontova.

Neprijatelj se predao i pristao da pregovara sa nama. I sada se svi naši problemi rešavaju i država postaje snažnija na svim frontovima. Neki veruju da je sveta odbrana gotova. Greše jer sveta odbrana se nastavlja a danas je komplikovanija nego ikada ranije”, rekao je on.

[adsenseyu1]

Saed Gašeminejad iz Fondacije za odbranu demokratija, komentarisao je za Vašington fri bejkon: “Ako pogledamo prethodne terorističke napade i egzekucije širom sveta, ovakve su izjave alarmantne. Islamska republika ubila je stotine Iranaca i neiranaca po svetu u koordinisanoj terorističkoj kampanji.

Iran bi mogao odlučiti da obnovi taj projekt sada kada zapadne firme dolaze u Iran, a iranska vlada oseća da njeni postupci u Evropi neće biti oštro kažnjeni”, rekao je on.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Salar Abnuš najavljuje: IRANSKI ELITNI BORCI uskoro će se infiltrirati u Evropu i SAD"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.