SAMO JEDAN USLOV: Svaki italijanski državljanin koji bude napunio 18 godina dobiće 500 EVRA

Novčanica

foto-ilustracija: pixabay

Svaki italijanski državljanin koji bude napunio 18 godina u periodu između 3. novembra i 21. decembra 2017. godine dobiće 500 evra koje će moći da potroši samo na stvari u vezi sa kulturom, a to se obavlja u skladu sa inicijativom italijanske vlade da se poboljša kulturni život građana.

Suma će moći da se preuzme uz pomoć aplikacije koja se zove “18app” i moći će da se potroši na knjige, karte za pozorište, bioskop i za koncerte, kao i na posete muzejima, putovanja u nacionalne parkove i slično.

[adsenseyu5]

Sve to će italijansku vladu koštati 290 miliona evra, ali podsekretar Tomaso Nanicini, koji je osmislio ovo, veruje da će to biti dobro potrošen novac.

– Ova inicijativa najmlađima šalje jasnu poruku, podsećajući ih na to da pripadaju društvu koje im želi dobrodošlicu u svet odraslih.

To ih i podseća koliko je kulturna konzumacija bitna za obogaćivanje sebe kao osobe i jačanje sebe kao dela društva- rekao je on.

Čak i ako im je sledeći rođendan tek 2017. godine, svi koji će napuniti 18 godina, moraju do kraja godine da skinu aplikaciju i da njome obezbede vaučere koje izdaje Ministarstvo kulture.

Sledeće godine, po sličnoj šemi će se nastavnicima obezbediti po 500 evra za razvoj karijere.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "SAMO JEDAN USLOV: Svaki italijanski državljanin koji bude napunio 18 godina dobiće 500 EVRA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.