Satelitski snimci otkrili neistražena mesta koja kriju neverovatne misterije – VIDEO

Ilustracija

Od velikih geografskih otkrića prošlo je više od pola milenijuma, ali izgleda da ni pet vekova nije bilo dovoljno da se istraži čitava planeta.

Na Zemlji još uvek postoje neistražena mesta, koja su sada locirana zahvaljujući satelitskim snimcima. Neka od njih kriju neverovatne misterije.

Jedno od njih je močvara na indonezijskom ostrvu Kimam, u Novoj Gvineji, za koju se do skora smatralo da je nenastanjena. Satelitski snimak ove široke močvarne oblasti otkriva tajanstvene bele linije, čije poreklo još uvek nije utvrđeno.

U srcu Sibira krije se tajanstveni krater, koji je u lokalnoj legendi poznat kao gnezdo džinovskog „zlatnog orla”.

Sa pojavom kratera ili kamenog vulkana, u inače jednoličnom prostranstvu Tajga šume, ovo mesto i dalje zadaje glavobolju naučnicima.

Danakil pustinja u Etiopiji predstavlja najtoplije mesto na planeti i opasnu zonu sa čudnovatim kružnicama, o kojima se ispredaju brojne priče o zlim duhovima i misterioznim smrtima u pustinji.

[adsenseyu1]

Amazonska džungla krije tajanstveni azurno plavi prirodni bazen duboko unutar udaljene države Mato Groso u Brazilu. Sudeći po satelitskom snimku, ne postoji prilaz ovom bazenu koji je zaštićen gustom netaknutom džunglom.

Intrigantni satelitski snimak jednog od najudaljenijih područja na nedovoljno istraženom zapadu Zambije otkriva neobjašnjive oblike, koji izgledaju kao gigantski bacili, dužine do 30 metara.

Nepristupačnost ovih mesta i ekstremni uslovi preživljavanja predstavljaju veliki izazov za istraživače.

Jedan od njih je ipak rešio da se suoči sa nemogućim i otkrije tajne naše planete.

Preduzimljivi britanski istraživač Ed Staford je odlučio da se osloni na svoje iskustvo preživljavanja u divljini i prilagođavanja nepredviđenim okolnostima, kako bi uspeo u svojoj misiji razotkrivanja nepoznatog sa misterioznih satelitskih snimaka najudaljenih lokacija na Zemlji.

(Blic, foto: pixabay)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Satelitski snimci otkrili neistražena mesta koja kriju neverovatne misterije – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.