Sebastijan Kurc šokirao EU: Neće nam više Brisel određivati kako da spremamo šnicle

Intervju

Sebastijan Kurc – foto: Reuters

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je dve nedelje pred izbore za Evropski parlament izazvao buru reakcija najavom da želi da poništi čak 1.000 pravila EU.

Kurc je, u intervjuu bečkom dnevniku „Esterajh“, rekao da je dosta „ludila regulacije EU“, kao i da je dosta sa „nametanjem pravila“ iz Brisela.

Istakao je da mu je cilj da se izbriše 1.000 pravila EU, kao što je nepotrebno pravilo o šniclama ili pomfritu, kojim Brisel određuje kako treba da izgledaju ove namirnice.

Nikome nije potrebno da Brisel propisuje kako se sprema šnicla“, naglasio je Kurc, dodajući da EU treba da se bavi odgovorima na velike izazove, kao što je zaštita spoljne granice, bezbednost, ili klimatske promene.

Prema njegovim rečima, projekat mira Evropa sve više postaje „tesan birokratski prostor“ za građane.

Izrazio je uverenje da će kandidat Evropske narodne partije (EVP) Manfred Veber uspeti da ostvari cilj — smanjenja birokratije u Briselu.

Kurc je naglasio da je neophodno, ako se želi pridobiti podrška građana za EU, zaustaviti birokratsko nametanje iz Brisela.

Njegov zahtev naišao je na žestoku kritiku opozicije, koja je ocenila da je kancelar protiv EU.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

1 komentar na "Sebastijan Kurc šokirao EU: Neće nam više Brisel određivati kako da spremamo šnicle"

  1. Potpuno u pravo tako i treba da se kaz’e Briselu pravo u lice,bez ustezanja,to shto radi Brisel je vishe nego ekonomska diktatura,EU NA SVE LICHI SAMO NE NA UNIJU.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.