SELOTEJP TRAKU U RUKE: Savet bivšeg direktora FBI – ODMAH prekrijete svoje VEB KAMERE!

web

Foto: Pixabay

Sve više ljudi, uključujući direktora Fejsbuka Marka Zakerberga prekriva kamere na svojim laptopima, piše “Gardijan”.

Možda vam se čini da je reč o paranoji, barem kad se radi o običnim ljudima, ali bivši direktor FBI-ja, Džejms Komi, savetuje da to ipak uradite.

Možda niste direktor Fejsbuka i nemate milionske poslove, ali ovaj mali čin opreza mogao bi da vam pomohe da zaštitite privatnost.

[adsenseyu5]

Hakeri uvek mogu iz daljine lako da preuzmu kontrolu nad vašim računarom i instaliraju program koji će im omogućiti pristup vašoj kameri a da toga niste ni svesni, upozorava PC World.

Jedan od motiva za to mogla bi biti ucena. Ako se dogodi da vas neko snimi u nezgodnom trenutku, mogao bi kasnije da vas ucenjuje i traži vam novac za slike ili snimke.

PRVI SRBIN KOG SU TURCI NABILI NA KOLAC: U odbrani svog grada potukao tursku vojsku do nogu, a u istoriju je ušao iz najstrašnijeg mogućeg razloga!

Možete da se zaštitite i tako što ćete zaklopiti laptop kad ga ne koristite, redovno ažurirati antivirus i ostale sigurnosne programe, ali i izbegavati otvaranje sumnjivih linkova, ali najjednostavnije rešenje je da samo prekrijete kameru na vašem računaru komadićem selotejpa.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Kolektiv.me)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SELOTEJP TRAKU U RUKE: Savet bivšeg direktora FBI – ODMAH prekrijete svoje VEB KAMERE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.