SERGEJ LAVROV: Nema ljubavi na silu sa Vašingtonom

Rusija

Foto: AP/Tanjug

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da će Moskva sačekati sledeću priliku za održavanje sastanka Vladimira Putina sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, jer, ističe, “nema ljubavi na silu”.

Advertisement

Komentarišući odluku Donalda Trampa da u poslednjem trenutku otkaže zakazani sastanak sa Vladimirom Putinom tokom samita Grupe 20 u Argentini, Sergej Lavrov je rekao da nije na njemu da ocenjuje ponašanje američkog predsednika, koji je, u sebi svojstvenom stilu, napisao tvit iz kojeg je ceo svet saznao tu vest.

Sumnjam da je to korak koji će doprineti rešavanju čitavog niza važnih međunarodnih problema, ali, prirodno, nema ljubavi na silu”, rekao je Lavrov za televizijski kanal Rusija 24, prenosi Sputnjik.

“Ako unutrašnja situacija, i pritisak rusofoba poput Ukrajine i njenih sponzora, ometa predsednika SAD da normalno razvija odnose sa predsednikom Rusije, o čemu se u više navrata izjašnjavao, onda ćemo čekati novu priliku”, zaključio je Lavrov.

Sastanak Putina i Trampa bio je planiran za subotu.

Ledena atmosfera između Putina i Trampa: Nisu ni pružili ruku jedan drugom – VIDEO

Međutim, Bela kuća je u četvrtak saopštila da je američki predsednik odlučio da ga otkaže posle razgovora sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, savetnikom za nacionalnu bezbednost DŽonom Boltonom i šefom kabineta DŽonom Kelijem.

(Skandalozno.rs/Izvor: RT,FoNet)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "SERGEJ LAVROV: Nema ljubavi na silu sa Vašingtonom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.