SERGEJ LAVROV: Predsednik Francuske i nemačka kancelarka zanemeli pred Putinom!

SIRIJA

Sergej Lavrov – foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u Buenos Ajresu predsedniku Francuske i nemačkoj kancelarki preneo svoj stav po pitanju Kerčkog incidenta.

Putin se sa turskim predsednikom složio o uvođenju demilitarizovane zone u Siriji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Advertisement

“Mislim da nisu mogli da ne čuju ruski stav, jer je predsednik Putin na sastanku sa Emanuelom Makronom i Nemačke Angelom Merkel lično objasnio kako se sve to desilo (Kerčki incident), kako je provokacija isplanirana, kako su je sproveli i kako odgovorno su naši graničari izvršili svoju dužnost, u pokušaju da izbegnu neželjene incidente”, rekao je Lavrov, gostujući na emisiji “Moskva. Kremlj. Putin”.

Prema njegovim rečima, “provokatori” iz Ukrajinske bezbednosne službe su “uradili sve da ispune naređenje, koje je pronađeno na brodovima”, prenosi TAS S.

Lavrov kaže da se u naređenju navodi da ukrajinski brodovi tajno uđu u neutralne vode, bez ikakve najave, i prođu ispod krimskog mosta, kroz Kerčki moreuz prema Azovskom moru.

“Predsednik Putin je obavestio svoje sagovornike o ovome. Od njih nismo čuli nikakvu reakciju”, rekao je Lavrov.

Ruske snage su 25. novembra zaplenile tri broda ukrajinske mornarice u Kerčkom moreuzu, između Crnog i Azovskog mora, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode.

Putin se sa turskim predsednikom Erdoganom na samitu G20 dogovorio o uvođenju demilitarizovanih zona u sirijskoj pokrajini Idlib, dodao je Lavrov.

Hrvatski novinar i pisac Denis Kuljiš: Vicepremijera tzv. Kosova Envera Hodžaja treba proglasiti nepoželjnim

“Tokom ovog sastanka obe strane su potvrdile svoju poziciju o Idlibu. Uprkos svim naporima turskih kolega, nisu svi ekstremisti napustili demilitarizovanu zonu”, rekao je Lavrov.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Advertisement

1 komentar na "SERGEJ LAVROV: Predsednik Francuske i nemačka kancelarka zanemeli pred Putinom!"

  1. DA SE NISU I USRALI OD STRAHA ???? POLITIKANT I DUPELIZAC…lavrov

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.