SERGEJ LAVROV UPOZORAVA DA BALKAN KLJUČA: U Makedoniji opasno, Podgorica svesno žrtvovala dobre odnose sa Moskvom!

Ministar Rusije

foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je zapadne zemlje na opasnost zaoštravanja situacije u Makedoniji i izrazio žaljenje zbog Crne Gore koja je, kako kaže, popustila pred ultimatumom – ili Rusija ili NATO

U Makedoniji je trenutno izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome veštacki izazvana i koja vodi ka društvenoj podeli” – rekao je Lavrov i izrazio nadu da “zapad razume opasnost te situacije”, prenosi Sputnjik.

Govoreći o Crnoj Gori, Lavrov je rekao da žali što je ta zemlja rešila da uđe u NATO.

  [adsenseyu5]

Crna Gora je popustila pred ultimatumom ili Rusija ili NATO. Ona se odlučila da zanemari ekonomski aspekt i da žrtvuje odnose sa Rusijom. Neka je ta odluka na savesti crnogorskih lidera, kao i na rukovodiocima NATO-a. Međutim, apsolutno je neshvatljivo kako će članstvo Crne Gore doprineti povećanju bezbednosti NATO-a – dodao je on.

Lavrov se osvrnuo i na problematiku celokupnog balkanskog regiona, pogotovu kada je reč o navodnim provokativnim dejstvima Rusije, rekavši da “sve normalne veze balkanskih zemalja sa Rusijom istog časa postaju briga pojedinih zvaničnika koji to komentarišu kao mešanje Rusije u unutrašnja pitanja Balkana”.

Mi se ne plašimo takvih izjava, naši stavovi se poklapaju sa stavovima mnogih zemalja Balkana kazao je Lavrov.

(Skandalozno.rs, Izvor: Informer.rs)

  [adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SERGEJ LAVROV UPOZORAVA DA BALKAN KLJUČA: U Makedoniji opasno, Podgorica svesno žrtvovala dobre odnose sa Moskvom!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.