Sergej Šojgu: NATO dovodi trupe na našu granicu zbog histerije Poljske i baltičkih zemalja!

Intervju

Sergej Šojgu – foto: Fonet/AP

NATO jača svoj borbeni potencijal u blizini ruskih granica usred histerije Poljske i baltičkih zemalja zbog navodnih priprema Rusije za vojnu agresiju, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“Usred histerije rukovodstva baltičkih zemalja i Poljske zbog navodne ruske agresije koja se priprema protiv njih, snaga kontingenata NATO-a u baltičkom regionu, Poljskoj, Rumuniji i Bugarskoj porasla je sa 2.000 na 15.000 vojnika od 2015. godine”, rekao je Šojgu na sastanku ministarskog saveta u Sevastopolju.

Tokom perioda vojnih vežbi, grupacija NATO se pojačava na 40.000 do 60.000 pripadnika, dodao je ruski ministar odbrane.

NATO je na sednici Saveta 8. juna doneo odluku o uspostavljanju dve nove komande, odgovorne za odbranu pomorskih komunikacija u oblasti severnog Atlantika i trupe za brzo raspoređivanje od kontinentalnog dela SAD do evropskog poprišta operacija, rekao je Šojgu.

“Saobraćajna infrastruktura se aktivno poboljšava radi slanja trupa u istočnu Evropu. Procedure se pojednostavljaju kako bi vojni kontingenti prešli granicu”, naveo je on.

Prema rečima ruskog ministra, od 2020. godine, NATO planira da održava spremnim 30 mehanizovanih bataljona, 30 vazduhoplovnih eskadrila i 30 ratnih brodova u periodu od 30 dana.

“Postavlja se pitanje zašto se sve to radi i protiv koga”, zaključio je Šojgu.

Šojgu: Neprijatelj koji napadne Krim neće imati nikakve šanse

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sergej Šojgu: NATO dovodi trupe na našu granicu zbog histerije Poljske i baltičkih zemalja!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.