Severna Koreja obelodanila svoju PRVU METU: Ako počne rat, OVA zemlja biće pod NUKLEARNIM udarima?!

raketa

Foto: AP/Tanjug

Ako bi situacija na Korejskom poluostrvu evoluirala u oružani sukob, Japan će biti prvi koji će prvi stradati, kako politički tako i od nuklearnog oružja, javili su severnokorejski državni mediji.

Oni upozoravaju Tokio i da se udrži od bilo kakvih neprijateljskih akcija.

“U slučaju nuklearnog rata na poluostrvu, Japan koji je smestio logističke i lansirne baze, kao i aerodrome SAD, biće pod dejstvom radioaktivnog oblaka pre bilo koje druge zemlje”, objavile su državne novine Rodong Sinmun.

[adsenseyu5]

Novine podsećaju Tokio na prethodna iskustva sa nuklearnim oružjem, navodeći da će ta zemlja postati cilj broj jedan za severnokorejske udare na američke snage koje su na japanskoj teritoriji.

Pročitajte još i ovo:

Severna Koreja se sprema za NUKLEARNI RAT: Amerika poslala svoje B-1B bombardere

“Ako Japan zaista brine o svojim interesima, mora da učini napore za mirno rešenje pitanja Korejskog poluostrva”, piše u komentaru.

“Kao prva zemlja na svetu koja je pretrpela katastrofu od atomske bombe, Japan zna bolje od drugih kako su strašne nuklearne katastrofe”, navodi se u članku.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/RT)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Severna Koreja obelodanila svoju PRVU METU: Ako počne rat, OVA zemlja biće pod NUKLEARNIM udarima?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.