Severna Koreja: Pošto SAD namerava da izvrši invaziju na nas, udvostručićemo svoju nuklearnu moć!

Udvostručićemo moć

Severna Koreja je najavila danas kako će pojačati svoju „nuklearnu moć“ u odgovoru na neprijateljsku politiku Vašingtona, ističući da je očigledno kako SAD nameravaju da izvrše invaziju na tu zemlju pod izgovorom njenog kršenja ljudskih prava.

Neke zemlje članice UN apelovale su u četvrtak na Savet bezbednosti da razmotri izvođenje Severne Koreje pred Međunarodni krivični sud zbog zločina protiv humanosti, na osnovu izveštaja UN objavljenog u februaru, prenosi Rojters.

Pošto je namera SAD da izvrši invaziju na Severnu Koreju postala očigledna „ideja denuklearizacije Korejskog poluostrva više nije validna“, saopštio je portparol ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje za agenciju KCNA.

On je dodao kako će napori da se ojača odbrambena vojna moć Severne Koreje biti udvostručena.

Pomenuto istraživanje UN situacije u Severnoj Koreji rezultiralo je izveštajem o raširenim zloupotrebama, uključujući zatvoreničke logore, sistematska mučenja, izgladnjivanja i ubijanja, koje se mogu porediti sa zlodelima iz nacističke ere.

Malo je verovatno da bi to moglo da dovede do reagovanja Međunarodnog krivičnog suda jer bi Kina najverovatnije upotrebila veto kako bi to sprečila.

Severna Koreja je dosad izvela tri nuklearne probe, a veruje se da raspolaže materijalom za dvanaestak atomskih bombi, ali da još ne raspolaže tehnologijom za instaliranje nuklearnih glava na krstareće rakete.

Neimenovani portparol ministarstva spoljnih poslova nije pomenuo nalaze američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) kako Severna Koreja stoji iza sajber napada na Soni pikčers.

Taj studio je otkazao prikazivanje komedije o ubistvu severnokorejskog vodje Kim Džong Una, nakon što su najveći lanci bioskopa odbili da ga prikazuju zbog pretnji hakera.

Severna Koreja je kritikovala planirano prikazivanje tog filma kao „čin rata“, ali je jedan njen diplomata u UN negirao tvrdnje da ova zemlja ima ikakvog udela u sajber napadu na Soni pikčers.

(Skandalozno.rs, Blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Severna Koreja: Pošto SAD namerava da izvrši invaziju na nas, udvostručićemo svoju nuklearnu moć!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.