Severna Koreja tvrdi da je uhvatila ATENTATORA: Evo kako je planirano ubistvo Kim Džong-una

sestra

Foto: Reuters

Severna Koreja optužila je SAD i Južnu Koreju da su pokušali izvesti atentat na Kim Džong-una a Pjongjang tvrdi da su agenti CIA organizovali atentat tako da su drvodelju iz Severne Koreje pod imenom Kim masno platili da ubije vođu i da su ga snabdeli “biohemijskim supstancama i radioaktivnim materijalima”.

Atentat, naravno, nije uspeo, ali nigde se ne navodi gde je zapelo i koja je sudbina zadesila atentatora. CIA i službena Južna Koreja odbili su da komentirišu optužbe.

Priča je navodno počela u junu 2016. godine kada su agenti CIA i njihove kolege iz Južne Koreje upoznali Korejca koji je radio u drvnoj industriji u ruskom gradu Habarovsku. Pjongjang tog čoveka naziva Kim, a povremeno i “ljudski šljam”.

[adsenseyu5]

Navodno su ga vrlo brzo nagovorili da učestvuje u pokušaju atentata. U tome je pomogao i keš koji su mu dali.

Pročitajte još i ovo:

Severna Koreja obelodanila svoju PRVU METU: Ako počne rat, OVA zemlja biće pod NUKLEARNIM udarima?!

Kim se vratio u Pjongjang gde je tokom 2016. godine sa južnokorejskim agentima dogovarao na koji način će doći do oružja i gde će tačno izvršiti atentat.

Predložene lokacije su bile mauzolej ili vojna parada.

U martu i aprilu 2017. Kim se susreo sa agentima u kineskom gradu Dandongu. Dobio je novi telefon i još novca. Šta se dalje događalo, ostaje nejasno.

Oružje je navodno trebaloo da dobije početkom maja, ali tu se sve završava.

[adsenseyu1]

“Kako znamo da je CIA bila u igri? Jedino oni mogu proizvesti takvo oružje”, piše saopštenju državnog ministarstva i dodaje se da je Južna Koreja finansirala dobar deo operacije.

Sa druge strane, Kim da je ubio Kima, bio bi bogatiji za, otprilike, 740.000 dolara.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Severna Koreja tvrdi da je uhvatila ATENTATORA: Evo kako je planirano ubistvo Kim Džong-una"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.