Sin Osame bin Ladena preti: AMERIKO, DOLAZIMO DA VAS SATIREMO – VIDEO

Osama

Foto: youtube

Sin Osame bin Ladena zavetovao se da će osvetiti smrt svog oca, poručivši Amerikancima “da će osetiti njihov dolazak”. U ličnim pismima, koja su pronađena posle racije u kojoj je ubijen Osama, Hamza, sada 28-godišnjak, je napisao: “Amerikanci, dolazimo da se osvetimo za ono što ste uradili mom ocu…Iraku…Avganistanu”.

Pisma, koja su otkrivena na imanju u Pakistanu nakon što su pripadnici američkih Foka u 2011. upali u kuću i usmrtili bin Ladena, takođe poručuju:

– Svaki pogled…svaki put kad si mi se osmehnuo, svaku reč koju si mi uputio. Smatram da sam iskovan od gvožđa. Staza džihada, u ime Boga, je ono za šta živimo.

[adsenseyu5]

Tvrdnje o ovim pismima i pretnjama je izneo bivši FBI agent, Ali Sufan, u američkoj emisiji “60 minuta”. On je rekao kako je sve bilo u vezi sa osvetom.

Sufan je inače bio vodeći istražitelj Al Kaide nakon napada koji se desio na kule bliznakinje 11. septembra 2001. godine u Americi. On ističe kako su, dok je još Hamza bio mali, planovi bili da on sve preuzme od oca, jer su ga već tada koristili u propagandnim snimcima.

– Njegov like je bio na plakatima Al Kaide i njegovo lice svima mnogo znači – naveo je Sufan.

On takođe tvrdi kako Hamza koristi sličnu terminologiju i rečenice, kao i njegov otac, Osama.

[adsenseyu1]

U 2015. godini Al Kaida je objavila audio snimak na kome Hamza poziva na terorističke napada u Londonu, Vašingtonu i Parizu. U poslednje dve godine snimio je nekoliko ovakvih poruka, piše Mirror.

(Skandalozno.rs, Izvor: Blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sin Osame bin Ladena preti: AMERIKO, DOLAZIMO DA VAS SATIREMO – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.