Sledi susret: Donald Tramp mora da poštuje OVA PRAVILA kada se sretne sa britanskom kraljicom! – VIDEO

Intervju

Donald Tramp – foto: AP

Povodom prve službene posete američkog predsednika Donalda Trampa Velikoj Britaniji sledeće nedelje, NBC Njuz pozabavio se pitanjem njegove posete britanskoj kraljici i pravila koja će tom prilikom morati da poštuje.

“On je popriličan anglofil i želeće da ih impresionira. Biće to poseban trenutak za njega”, rekla je Kamila Tominij, stručnjak za kraljevsku porodicu.

Advertisement

Britanska vlada je objavila kako neće biti državničke večere u Bakingemskoj palati, ali da će predsednik zajedno sa suprugom Melanijom 13. jula kraljicu Elizabetu posetiti u dvorcu Vindzor.

Sumnje u to kako će se Tramp, nesklon diplomatskim sitnicama, nositi s kraljevskim protokolom predmet su medijskih rasprava. A NBC Njuz je, pitajući se kako će Tramp da izbegne kraljevski faul, razgovarao sa stručnjacima za kraljevsku porodicu i protokole.

Advertisement

Ne brini se o pravilima (ali, pokaži različitost)

“Veliki je mit da postoji mnogo pravila i formalnosti prilikom upoznavanja kralja ili kraljice”, izjavio je Rupert Veson, jedan od stručnjaka.

Nakloni se (ali samo ako želiš)

Iako ne postoji set pravila prilikom susreta sa monarhom, službena stranica kraljevske porodice navodi kako mnogi ljudi žele da vide tradicionalne oblike ponašanja. Ako Tramp hoće da poštuje tradiciju, uobičajen protokol za susret s kraljevskom porodicom je da muškarac napravi mali naklon.

Advertisement

Ne govori pre nego što te predstave Kraljici

Ovo uključuje kraljevskog pomoćnika koji izgovara ime posetioca monarhu pre nego što se razmene pozdravi. Kao i s većinom protokolarnih obaveza, ni ovo nije strogo pravilo nego više neobavezna tradicija.

Ne diraj

Uobičajeno je verovanje kako bi trebalo da se izbegava dodirivanje kraljice, prve dame i premijera. Kad je Mišel Obama 2009. godine zagrlila kraljicu, dospela je na naslovnice. Ali, stručnjaci se slažu kako je tu bila reč o medijskom naduvavanju iako preporučuju da se kraljica ipak ne dodiruje.

Budi svoj

Stručnjaci preporučuju da je najvažnija stvar da Tramp prilikom susreta bude opušten i otvoren.

“Kraljica će želeti da razgovor prirodno teče i mislim da će naći neki zajednički temelj u vezi s njegovim škotskim nasleđem”, zaključila je Tomini.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Sledi susret: Donald Tramp mora da poštuje OVA PRAVILA kada se sretne sa britanskom kraljicom! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.