Slovački premijer Robert Fico upozorava: Evropska unija izvršava “ritualno samoubistvo”

Ilustracija

Evropska unija vrši „ritualno samoubistvo“ svojom migracionom politikom, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico.

On je, u intervjuu za česki list Pravo, pozvao svih 28 zemalja članica Unije da „brzo“ zaustave priliv izbeglica.

„Osećam da mi u EU sada vršimo ritualno samoubistvo i samo to posmatramo“, rekao je Fico (51), koji je poznat po svojoj antiimigracionoj politici.

Slovački premijer smatra da bi Unija trebalo da pre svega zaustavi priliv „ilegalnih imigranata“.

„Ukoliko Evropi treba do kraja 2016. ili 2017. godine da postavi planiranu granicu i snage obalske straže, EU će izvršiti samoubistvo“, rekao je Fico istakavši da je 300 slovačkih policajaca spremno da se rasporedi na spoljnim granicama Šengenske zone.

Slovačka i Mađarska su, podseća AFP, podnele tužbu EU zbog sistema kvota za raspodelu migranata širom Unije.

Fico je rekao da se ispostavilo da je sistem „potpuni fijasko“ i da je nemoguće integrisati u Slovačku hiljade migranata predviđenih sistemom kvota.

„Ukoliko nas, na osnovu privremenih ili trajnih kvota, neko prisili da prihvatimo 50.000 osoba sa potpuno drugačijim običajima i religijom, koje većinom čine mladi muškaraci, ne mogu da zamislim kako bismo ih integrisali. Mi to ne možemo“, rekao je Fico.

Slovački premijer je naglasio da bi oni vodili svoj život po sopstvenim pravilima zbog čega je, kako je rekao, ta ideja pogrešna i neizvodljiva.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Slovački premijer Robert Fico upozorava: Evropska unija izvršava “ritualno samoubistvo”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.