SLOVENCI TVRDE: Bosanska obaveštajna služba najbolja na Balkanu! EVO KO STOJI IZA NJIH

Bosna

Sarajevo – foto: pixabay.com

Iztok Podbregar, bivši direktor obaveštajne agencije Slovenije (SOVA), bivši general, vojni pilot i trenutno profesor i dekan na Univerzitetu u Mariboru u opširnom intervjuu za slovenačko Delo govorio je o bezbednosnim pitanjima, a dotakao se i regiona.

Podbregar smatra da teritorija Slovenije nije najsigurnija zbog brojnih pretnji i da je potrebno raditi na novim bezbednosnim sistemima. Govorio je i o levom, desnom, ali i verskom ekstremizmu.

Hašim Tači: Uskoro ćemo živeti u jednoj zajedničkoj državi Kosovo-Albanija

Rekao je da su Slovenija, ali i region veoma izloženi radu obaveštajnih, ali i kontraobaveštajnih službi. Posebno je govorio o stanju obaveštajne službe Slovenije s obzirom na burne odnose, pre svega sa Hrvatskom.

Na konkretno pitanje koja je obaveštajna služba najbolja u regionu, Podbregar jasno odgovara da je to ona u Bosni i Hercegovini.

Udar na “Huavej”: Kako će Kina izolovati Ameriku? – VIDEO

– Nesumnjivo bosanska, prošla je rat i izgradila se, a istovremeno radi uz snažnu podršku partnerskih službi u Evropskoj uniji i SAD-u, koje opremaju i obučavaju bh. obaveštajce – poručio je bivši čelnik SOVA.

       

(Skandalozno.rs/izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "SLOVENCI TVRDE: Bosanska obaveštajna služba najbolja na Balkanu! EVO KO STOJI IZA NJIH"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.