Sneg čuvao TAJNU: Da li je rešena misterija PIRAMIDE na ANTARKTIKU?! – VIDEO

Misterija

printskrin: Google Maps

Planina na Antarktiku nesvakidašnjeg oblika nalik piramidi iznenadno je postala poznata širom sveta, a počele su da kruže i teorije zavere o njenom poreklu.

I dok su jedni pričali da je ovo vanzemaljska tvorevina, drugi su upućivali na mogućnost da su drevne civilizacije izgradile ovu stenovitu građevinu, u misteriozne svrhe.

Pročitajte još i ovo:

Najveća tajna planete: Teoretičari zavere postavili SNIMAK PIRAMIDE na ANTARKTIKU! – VIDEO

Međutim, prema Okamovoj bravi (princip zaključivanja), po kojoj je najjednostavnije rešenje zapravo i najverovatnije, piramida na Antarktiku je zapravo nastala višegodišnjom erozijom tla!

[adsenseyu5]

– Ovo je prosto planina koja liči na piramidu. Taj oblik je čest u prirodi pogotovo kada su u pitanju planinski vrhovi, ali nikad nije reč baš o pravilnim piramidalnim oblicima – rekao je Erik Rignot, profesor univerziteta u Kaliforniji.

Piramidalna tvorevina koja nema ni zvanično ime je samo jedan od mnogih planinskih vrhova u sklopu Elsvort planinskog venca na Antarktiku, koji je otkriven 1935. godine.

[adsenseyu1]

Konkretno ovaj planinski vrh se nalazi u oblasti pod nazivom Heritidž oblast, koja je poznata po pronalascima retkih fosilnih ostataka iz kambrijskog perioda od pre 500 miliona godina.

Pročitajte još i ovo:

Ruski naučnici na ANTARKTIKU pronašli tajnu nacističku bazu: Šta su KRILI na KRAJU SVETA? – VIDEO

Ovaj planinski vrh visok je 1.265 metara a svoj oblik je stekao tokom godina erozije kada se sneg i led topio i slivao niz planinu praveći pukotine i omogućavajući da planina dobije svoj karakterističan oblik.

(Skandalozno.rs, telegraf.rs / Izvor: livescience.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Sneg čuvao TAJNU: Da li je rešena misterija PIRAMIDE na ANTARKTIKU?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.