Šojgu poručio Nemcima: Neka vam dedovi kažu kako se završava razgovor sa Rusijom sa pozicije sile

Intervju

Sergej Šojgu – foto: Fonet/AP

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu posavetovao je Nemačkoj da ne razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile, već da se sete pouka iz istorije.

„Što se tiče izjava… ako govorimo konkretno o Nemačkoj, pre nego što izgovore takve reči, treba da se vrate u istoriju. I nakon svega što je Nemačka uradila našoj zemlji, mislim da tamo narednih 200 godina ne bi trebalo o tome da govore, ne bi trebalo da daju izjave. Neću govoriti oštrije i grublje, mislim da ste me razumeli“, odgovorio je Šojgu na pitanje novinara da prokomentariše izjavu nemačke ministarke odbrane da sa Rusijom ne treba razgovarati sa pozicije sile.

Ministar je rekao i da bi bilo poželjno da se sete istorije, pre nego što počnu da daju savete o razgovoru sa Rusijom sa pozicije sile.

„To što se tiče razgovora sa pozicije sile: opet se vratite u istoriju. Ako sami ne čitate, pitajte dedove: kako je to razgovarati sa Rusijom sa pozicije sile. Oni vam mogu ispričati“, posavetovao je Šojgu.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šojgu poručio Nemcima: Neka vam dedovi kažu kako se završava razgovor sa Rusijom sa pozicije sile"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.