ŠOJGU VRATIO UDARAC Ministru odbrane Velike Britanije: Vilijamson je dokazao svoju „izutetnu intelektualnu impotenciju“

Intervju

Sergej Šojgu – foto: Fonet/AP

Pozvavši Rusiju „da umukne“ Ministar odbrane Velike Britanije, Gavin Vilijamson dokazao je svoju „izutetnu intelektualnu impotenciju“ i otkrio je potpunu neosnovanost britanskih optužbi protiv Mskve – izjavio je ruski Ministar odbrane.

“Blebetanje u stilu najobičnije alapače, koje je danas demonstrirao rukovodilac Britanskog ministarstva odbrane Gavin Vilijamson, savršeno pokazuje izuzetan stepen njegove intelektualne impotencije“ – izjavio je (Ruski) ministar odbrane u svom saopštenju.

Ruska strana vratila je Vilijamsonu udarac posle njegovih komentara od četvrtka, gde je rekao da bi Rusija “trebalo da se povuče u stranu i da umukne“.

Ovo je bila reakcija Ministra odbrane na pitanje o mogućim protivmerama Moskve u odgovor na britanske sankcije zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna sergeja Skripala početkom marta u Salsberiju.

Rečnik kojim se služi britanski ministar odbrane “samo pokazuje ispraznost svih tih optužbi sa strane Londona protiv Rusije… a isto tako i koliki su pajaci i oni koji iznose takve optužbe“ – istakao je Ministar odbrane (Šojgu).

Govoreći o Sirijskoj “Osmatračnici za zaštitu ljudskih prava“ i o Belim šlemovima, Ministar odbrane nazvao je englesku “ušuškanom kućicom lažnih uzbuđenja“ – “i razvili smo jak imunitet protiv lažnih optužbi Londona na adresu Rusije“.

Što se tiče prostačkog načina govora engleskog ministra odbrane kad se radi o Rusiji, u odsustvu ikakvih stvarnih rezultata njegove službene delatnosti, to je očigledno jedino što je još preostalo u arsenalu oružanih snaga Njenog veličanstva“ rekao je Šojgu.

Ruski ambasador Londonu: Moskva ovakvo ponašanje ne prašta

U svom ranijem obraćanju javnosti predstavnik za štampu Ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, izjavila je da Vilijamsonov ispad pokazuje da su britanske vlasti nervozne i “da nešto kriju“.

Vilijamsonove izjave su mnogi ismejavali i po internetu u Englskoj, izražavajući i zabrinutost zbog toga što britanskim oružanim snagama rukovodi “predpubertetski balavac“ koji istupa s pretnjama “koje bi bile prigodnije među dečurlijom koja se iigraju u pesku“.

Premijer Velike Britanije Tereza Mej požurila je da iznese optužbe protiv Rusije zbog upotrebe hemijskog oružja na britanskom tlu i poslala je Moskvi ultimatum sa zahtevom da objavi podatke o zaveri protiv otrovanogh špijuna Skripala.

Lider britanskih laburista Džeremi Korbin: A ruske pare vam ne smetaju?

Pošto je taj zahtev Moskva odbacila, VelikaBritanije je u sredu uvela sankcije protiv Moskve, uključujući i proterivanje 23 diplomata, ograničenje kontakata i zaleđivanje ruske imovine u B.Britaniji.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjavio da će i britanski diplomati “svakako“ biti proterani iz Rusije,kao odgovor na poteze Londona. No, i pored toga, Lavrov je izjavio da je Moskva otvorena na saradnju s V.Britanijom u slučaju (otrovanog špijuna) Skripala – ukoliko bude tretirana kao ravnopravni partner.

(Skandalozno.rs/Izvor: RT/Vaseljenska TV)

Budite prvi sa komentarom na članku "ŠOJGU VRATIO UDARAC Ministru odbrane Velike Britanije: Vilijamson je dokazao svoju „izutetnu intelektualnu impotenciju“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.