Šok na NATO vežbi: Američki marinci pravili selfi na razaraču, pa ugledali iznad sebe ruske bombardere – VIDEO

Potera

Tu-160 – foto: Tanjug/AP

Rusija je odbila poziv NATO da nadgleda najveće vojne vežbe od doba Hladnog rata, ali je najavila svoje vojne vežbe u istom terminu.

Tokom NATO vojnih vežbi, ruski bombarder Tu-142 uleteo je u vazdušni prostor ispod kojeg su se odvijale vežbe i preleteo iznad američkog ratnog razarača “Maunt Vitni” iz Šeste flote.

Marinci su se okupili na palubi broda da bi napravili grupnu fotografiju u Norveškom moru, a onda ugledali na nebu ruski bombarder, piše Raša tudej. Fotografije ruskog bombardera preplavile su društvene mreže i izazvale razna reagovanja, ali je Moskva saopštila da je u pitanju rutinski let.

Tačnije Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama norveškog mora.

Proveli su 12 sati u vazduh i uspešno su se vratili u rusku vojnu bazu.

Preleti su izvedeni u sklopu ruskih vojnih vežbi tokom kojih će ruska mornarica testirati vojne projektile zapadno od norveških ostrvskih gradova Kristijansund, Molde i Olesund.

Zapadni tabloidi, među kojima je i San, naveli su da je ruski avion ovim potezom “rizikovao sveopšti rat sa svih 29 članica NATO, ako ne i Treći svetski rat“.

Vežba NATO u toku je u Norveškoj i učestvuje oko 50.000 vojnika, 10.000 borbenih vozila, 65 brodova i 250 letelica.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/RT)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šok na NATO vežbi: Američki marinci pravili selfi na razaraču, pa ugledali iznad sebe ruske bombardere – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.