Sramotna pretnja predsednika UEFA: Ko ne prizna FS Kosovo kao punopravnog člana UEFA, suočiće se sa teškim posledicama

Intervju

Aleksandar Čeferin – foto: Beta

Ko ne prizna FS Kosovo kao punopravnog člana UEFA, suočiće se sa posledicama, poruka je prvog čoveka Evropske fudbalske Federacije Aleksandera Čeferina.

Reprezentacija tzv. Kosova igra svoje već drugo takmičenje kao samostalna i punopravna članica UEFA. Ova selekcija će imati čak priliku da se plasira na EP ukoliko slavi na završnom turniru u konkurenciji  Makedonije, Belorusije i Gruzije (završni turnir Lige D).

Pošto se pojavila ta mogućnost, a čak 11 država će biti suorganizatori narednog Eura, Čeferin je svojom izjavom “ciljao” četiri države domaćina Eura koje ne priznaju nezavisnost Kosova od Srbije – Azerbejdžan, Rumuniju, Rusiju i Španiju.

Za njih, ali i za ostale čija politika nije u skladu sa onom koju UEFA ima prema Kosovu, slede strožije sankcije ukoliko ne prihvate Kosovo kao samostalnu državu, kao i njene timove i reprezentaciju, najavio je prvi čovek UEFA.

– Naša politika obavezuje sve timove da prihvate da igraju protiv reprezentacije Kosova i klubova sa teritorije te države u slučaju da ih žreb spoji, kako na svojoj teritoriji, tako i na Kosovu – poručio je Čeferin, prenosi agencija AP.

Podsetimo, Ukrajina je već jednom kažnjena zbog slične stvari. Naime, selekcija ove zemlje je utakmicu sa tzv. Kosovom igrala u poljskom Krakovu, pošto Ukrajina kao država ne priznaje nezavisnost Kosova od Srbije.

Ovaj problem neće imati Crne Gora, Engleska, Bugarska i Češka, rivali Kosova u kvalifikacijama za predstojeći Euro, s obzirom na to da su sve pomenute države priznale nezavisnost Kosova.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sramotna pretnja predsednika UEFA: Ko ne prizna FS Kosovo kao punopravnog člana UEFA, suočiće se sa teškim posledicama"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.