Šta je ovo? Astronaut snimio misteriozni objekat kako ulazi u Zemljinu atmosferu – VIDEO

Misterija

Printskrin: Youtube/secureteam10

Kada je jedan član posade na Međunarodnoj svemirskoj stanici ISS snimio misteriozni objekat kako ulazi u Zemljinu atmosferu, teoretičari zavere su počeli sa tvrdnjama da je to zapravo snimak NLO, uprkos tvrdnjama Evropske svemirske agencije da je u pitanju meteor, prenosi Sputniknews.com.

Italijanski astronaut Paolo Nespoli snimio je trenutak kada se svetleća kugla pojavila u Zemljinoj atmosferi 5. oktobra. Tajler Glockener koji vodi Jutjub kanal SecureTeam10 ubeđen je da je ovo dokaz da vanzemaljci postoje.

[adsenseyu5]

U video snimku sa njihovog kanala, on kaže da misli da to uopšte nije meteor.

– Vidite na snimku da se Zemlja vrti mnogo brže nego što bi trebalo, a mi vidimo da ova svetlost dolazi iz svemira i da se kreće brzinom od 137.000 km na čas. Međutim, ako bismo imali snimak na kojem bi se Zemlja kretala normalnom brzinom, videli bi da se i ovaj objekat kretao mnogo sporije – rekao je on.

Evropska svemirska agencija je objavila saopštenje 16. novembra, da su njihovi istraživači ovaj predmet opisali kao vatrenu loptu.

– Vatrena lopta je zapravo meteor, mala stena iz svemira koja ulazi u atmosferu i brže sagoreva. Ovaj meteor se kretao brže od tipičnog – stoji u saopštenju.

[adsenseyu1]

SecureTeam10 kaže da je takođe sumnjivo što je Evropska svemirska agencija ovako brzo objavila saopštenje, prenosi Mirror.

– Oni se nikada nisu oglasili ovako brzo. Zašto tvrde da je u pitanju meteor ako nisu sigurni? Zašto ne odu na lokaciju gde bi meteor trebao da padne? Zašto nam daju usporenu verziju snimka umesto normalne? – pita on.

Na ovom Jutjub snimku se takođe upoređuje ovaj snimak sa meteorskom kišom iz 2011. godine.

– Ako uporedite ovo sa onim što je meteor zapravo, shvatićete da ovo ne izgleda kao meteor koji je viđen 2011. godine – objasnio je on.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Šta je ovo? Astronaut snimio misteriozni objekat kako ulazi u Zemljinu atmosferu – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.