Šta je Putin rekao Netanijahuu posle rušenja ruskog aviona

Intervju

Benjamin Netanijahu – foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom izjavio da se operacije izraelskih vazduhoplovnih snaga u Siriji preduzimaju u suprotnosti sa suverenitetom Sirije, saopštila je pres-služba ruskog predsednika. Razgovor je održan na inicijativu izraelske strane.

Vladimir Putin je podsetio da se ovakve operacije izraelskih vazdušnih snaga preduzimaju u suprotnosti sa suverenitetom Sirije. U ovom slučaju nisu se poštovali ni rusko-izraelski sporazumi o sprečavanju opasnih incidenata, zbog čega se ruski avion našao pod paljbom sirijskih sredstava protivvazdušne odbrane“, ističe se u saopštenju.

Pres-služba navodi da je presednik Rusije pozvao izraelsku stranu da ubuduće ne dopušta takve situacije.

Premijer Izraela izrazio je saučešće u vezi sa pogibijom petnaest vojnika koji su se nalazili u ruskom avionu Il-20 koji je oboren 17. septembra u Siriji.

Vladimir Putin: Ozbiljno ćemo se pozabaviti obaranjem našeg aviona u Siriji!

Radi sprovođenja detaljne istrage o toj tragediji, Netanijahu je obećao da će pružiti detaljne informacije o dejstvima izraelskih aviona tog dana iznad teritorije Sirije, koje će komandant izraelskog vazduhoplovstva doneti u Moskvu u najskorije vreme.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šta je Putin rekao Netanijahuu posle rušenja ruskog aviona"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.