“ŠTIT OKEANA” Rusi zagospodarili MEDITERANOM!

Krenula u Siriju?

foto-ilustracija: printscreen YouTube

Najnovije metode spremnosti mornaričke avijacije testirane su na vežbama “Štit okeana” u Sredozemnom moru koje su uključivale i strateške bombardere Tu-160 i A-50 avion sa radarskim sistemom za rano upozoravanje, rekao je ruski ministar odbrane, general Sergej Šojgu.

-Hajde da sumiramo rezultate vežbi “Štit okeana” koje su održane početkom septembra u Sredozemnom moru. Ova vežba je održana na velikoj udaljenosti od Rusije po prvi put u savremenoj istoriji zemlje – naglasio je Šojgu.

On je dodao da su u vežbama praktikovane mere za višestruko grupisanje snaga za pripremanje i vođenje borbenih dejstava.

-Tokom vežbi testirane su najnovije taktičke tehnike i metode rada brodskih snaga i vazduhoplovstva – rekao je Šojgu.

Krenula lavina: Još jedna država POVUKLA priznanje Kosova

– Ratni brodovi ruskih severnih i baltičkih snaga napravili su put od preko 4.500 km, dok su brodovi kaspijske flote prošli kroz kanal Volga-Don i uplovili u Crno more iz Kaspijskog mora – rekao je Šojgu.

– Vazduhoplovne snage su poletele sa aerodroma severne, baltičke i krimske flote do vazdušne baze Hmejmim, na udaljenosti od preko 5.000 km. U vežbama učestvuju strateški bombarderi “Tu-160”, A-50 avioni sa sistemima za rano upozoravanje i tankeri za punjenje gorivom “Il-78” – rekao je Šojgu.

(Skandalozno.rs/izvor: pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "“ŠTIT OKEANA” Rusi zagospodarili MEDITERANOM!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.