STOLTENBERG: Nova strategija zbog „nuklearnih pretnji“ koje dolaze od Rusije

NATO

Foto: printscreen/youtube

NATO će doneti novu vojnu strategiju zbog „nuklearnih pretnji“ koje dolaze od Rusije, rekao je u intervjuu nemačkom „Welt am Sonntag“ generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

„Ove nedelje naši vojni eksperti su doneli odluku o (implementaciji) nove vojne strategije za Alijansu“, rekao je generalni sekretar NATO-a.

Po njegovim rečima, razlog za takav korak je „nuklearna pretnja” koja navodno dolazi od Rusije. Osim toga, Alijansa se suočila sa novim pretnjama na istoku i jugu, izjavio je Stoltenberg.

„Treba i dalje da budemo u potpunosti spremni za odbranu i obezbeđenje stabilnosti. To delimično zahteva nove vojne koncepcije”, dodao je on.

Dačić otkrio: Pacoli sa 500.000 dolara hteo da kupi priznanje

Ranije su predstavnici Alijanse više puta optuživali Moskvu da pravi planove za upotrebu nuklearnog oružja. Upravo u martu je komandant združenih snaga NATO-a u Evropi general Kertis Skaparoti izjavio da bi preventivni raketni napad omogućio Moskvi da postigne „brzu pobedu nad slabijim susedima“. U isto vreme nije naveo nikakve argumente kojima bi potkrepio svoje reči. U isto vreme SAD, koje su članice NATO-a, ne odbacuje ideju preventivnog napada.

Neće moći: Oštra poruka britanskog ambasadora prištinskim vlastima

Sa druge strane, Rusija je više puta naglašavala da razmatra upotrebu nuklearnog oružja samo kao sredstvo zaštite.

        

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "STOLTENBERG: Nova strategija zbog „nuklearnih pretnji“ koje dolaze od Rusije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.