Strašna legenda vezana je za PEĆINU koja je ‘progutala’ dečake na Tajlandu – VIDEO

Advertisement

Spasavanje

Paklena pećina – foto: Youtube/EPA/AP

Strašna legenda oživela je ovih dana u tajlandskoj pokrajini Čiuang Rai, gde su 12 dečaka i njihov fudbalski trener više od dve nedelje bili zatočeni u podzemnoj pećini.

Na ulazu u pećinu brojni Tajlanđani su ostavljali prilog u obliku nakita i namirnica i izgovarali tihe molitve. Činili su to kako bi odobrovoljili duha za kog veruju da boravi u pećini i koga su dečaci naljutili pa ih je progutao.

Advertisement

Naime, u blizini pećine nalazi se kip mlade žene odevene u tradicionalnu tuniku, a kraj njenih nogu nalaze se prilozi. To je Džao Me Non, mitska princeza čiji duh, veruju Tajlanđani, živi u pećini u kojoj su se zaglavili dečaci.

Prilozi koje je rodbina zarobljenih dečaka ostavljala boginji

Prilozi koje je rodbina zarobljenih dečaka ostavljala boginji – foto: AP

Advertisement

Legenda kaže kako se nekad davno Džao Me zaljubila u mladog konjušara. Kako njihova ljubav nije bila dozvoljena, zajedno su pobegli, a princeza je ubrzo zatrudnela. U begu su naišli na pećinu koja im je postala privremeni dom.

Jednog jutra, kada je mladi konjušar otišao u potragu za hranom, pronašla ga je straža princezinog oca i ubila.

Čuvši kobnu vest, Džao Me je probola stomak nožem i iskrvarila u pećini. Od tog trenutka, njen duh boravi u pećinama. Njena prolivena krv pretvorila se u vodu, a njeno telo je postala planina koja okružuje pećinu i liči na uspavanu ženu.

Potvrđeno: Na Tajlandu se desilo čudo! – VIDEO

Neki veruju kako se nakon vekovnog sna uspavana princeza probudila i zarobila dečake, pa ih nije pustila uprkos brojnim molitvama i prilozima.

Advertisement

Lokalni stanovnici smatraju kako je princeza želela ljudsku žrtvu i smrću jednog od spasioca pripadnika Foka Samana Kunana je i dobila. Tajlanđani veruju da je duh princeze želeo krv ratnika, kao što su oni koji su nekada ubili njenog voljenog, veruju Tajlanđani.

Njegovom krvlju, smrt mladog konjušara je osvećena, a dečaci su uspešno spaseni.

Drama na Tajlandu se nastavlja, stradao spasilac dok je dostavljao boce sa kiseonikom – VIDEO

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/LA Times)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Strašna legenda vezana je za PEĆINU koja je ‘progutala’ dečake na Tajlandu – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.