Stravična tragedija u Brazilu: Izgorelo 10 mladih fudbalera Flamenga – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Deset mladih fudbalera brazilskog velikana Flamenga poginula su u požaru koji je izbio u trening kampu u Rio de Žaneiru, a trojica su povređena, prenose mediji u ovoj zemlji.

Požar je izbio dok su fudbaleri spavali u klupskom kampu, a uzrok još nije poznat. Radi se o mladim fudbalerima starosti od 14 do 17 godina.

Kako prenosi O Globo, najtiražniji list u Brazilu, jedan od povređenih je u kritičnom stanju.

Potvrđen je identitet povređenih, ali ne i nastradalih. Povređeni su Kau Emanuel Gomes Nuines (14), Fransisko Diogo Bento Alves i Žonatan Kruz Ventura, čija godišta nisu poznata.

Smeštaj koji je zahvaćen vatrom nalazi se u starom delu kampa, koji je nedavno renoviran. Klub će uništiti i ukinuti ovaj kamp posle tragedije.

Urubu Nest – kamp je izgrađen 2014., godine i koristio ga je Flamengo za svoj prvi tim, sve dok 2018. godine nije izgrađen novi u koji je premešten prvi tim, pa je ovaj kamp bio korišćen za mlađe kategorije.

Vreme je neposredno pre tragedije bilo veoma loše, uragan je oborio drveće, naneo ogromnu štetu, a u jednom momentu nestala je i struja, koje nije bilo čitave srede. Uveče je došlo do tragedije, koja je potresla svet.

Flamengo je petostruki prvak Brazila i aktuelni vice-šampion zemlje. Inače je poznat kao narodski klub koji ima najviše navijača u Brazilu.

Za njega je svojevremeno igrao i Dejan Rambo Petković, koji je u ovom klubu prava legenda.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stravična tragedija u Brazilu: Izgorelo 10 mladih fudbalera Flamenga – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.